Alla inlägg den 19 januari 2013

Av wiolettan - 19 januari 2013 15:00


Min mysing var häromkvällen på sammanträde med cirka 40 andra ciceroner på Par Bricole.


Par Bricole är ett ordenssällskap som fanns redan på slutet av 1700-talet och Bellman var en av förgrundsfigurerna. Det är just i Bellmanshuset på Söder som mysingen och andra från Par Bricole har månatliga visningar. Jag har varit där och det är mycket intressant. De visar huset, spelar, sjunger och håller föredrag.


Men nu var det inte om det jag skulle skriva utan om tre gubbar och tre mössor.


Då mysingen kom hem vid halv elva tiden på kvällen var han bekymrad. Han hade inte hittat sin mössa, då han skulle lämna lokalen. Det fanns en som var likadan som hans men några nummer för liten. Eftersom det var den enda som fanns kvar tog han den för det var kallt ute och han trodde kanske att efter all den goda maten så kanske huvudet hade växt. (Skojar bara).


Morgonen därefter sa mysingen att han skulle gå ner till en klädesaffär här i Sundbyberg och köpa sig en ny mössa, men var lite orolig att den kanske skulle ha gått upp mycket i pris. Som pensionärer får vi hålla i slantarna.


Jag sa:


"Kan du inte skriva ett maij till de som var med på mötet, du vet ju vilka de var och adresserna, och fråga om det är någon som har fått fel mössa av misstag".


Sagt och gjort. Mysingen skrev ett brev och förklarade hur det var.


Vill ni veta lösningen och hur det slutade?


Jo. En av deltagarna hade tagit mysingens mössa och då han kom hem såg han att han ju hade sin egen i portföljen. Ungefär samtidigt var det en annan av gubbarna som talade om att han hade fått gå hem utan mössa, det var hans mössa som mysingen hade.


Tre gubbar och tre mössor ute på vift. Men slutet gott allting gott. Den som hade gjort fel kom bilandes hit till oss och allting blev tillrättalagt.


Vi har "städat ut" julen.

 

Många tomtar var det. Dessa är gamla. Vi har kvar nästan allt ifrån 1980-talet, en del ännu äldre.


Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards