Direktlänk till inlägg 13 oktober 2017

Bön och svar.

Av wiolettan - 13 oktober 2017 10:34


Då jag var och besökte min hjärtläkare senast, nu i höst, för min årliga kontroll av pacemakern och hjärtat, frågade jag honom om jag kunde få sluta med Waranet, blodförtunnings medicinen.


”Nej, det går inte, du måste fortsätta och ta en sådan medicin så länge som förmaksflimret återkommer”.


”Men”, fortsatte han ”vi kan pröva någon annan sort, om du tycker att det är jobbigt att gå så ofta och kolla värdet, du har flera kriterier som ger dig rätt att få en annan medicin”.


Så började vi diskutera om för och nackdelar med en annan tablett och om de var lika säkra som Waranet som är ett beprövat preparat som har funnits länge och som det även finns motmedicin mot, om man skulle drabbas av en blödning.


”Pradaxa, kan vi pröva”, sa doktorn.


Då hörde jag sjuksköterskan säga, lite tyst så där:  ”Nej, den går inte ihop med Multax som hon har för hjärtrytmen”. Inte meningen att jag skulle höra.


”Nej, just det, då provar vi Eliquis istället, det finns ju motmedel på det också och är ett mycket bra och kollat läkemedel. Det är lite dyrt, men det är ett bra alternativ till Waran”.


Då sköterskan sedan tog EKG på mig så sa jag: ”bra att doktorn har dig här”. ”Säg det högre” sa hon, ”så att han hör”.


Så skrattade vi alla tre. De är så trevliga och lättsamma där.


Fick därefter instruktioner för övergången, då Waranet ska fasas ut och då sa sköterskan.


”Du får vara beredd på att de blir inte glada på vårdcentralen då du slutar med Waranet för de tjänar bra på de patienter som går på Waran, med alla dessa kontroller och prover och den här tabletten är dyr. Men stå på dig så ska du se att det går bra”.


Nu fick jag nästan hjärtsnurp. Att någon ska behöva bli ledsen på mig och kanske lite småarg är bland det tråkigaste jag vet. Jag vill så gärna att alla ska vara glada och jag vill inte förorsaka något tjafs.


Så på natten kunde jag inte sova, låg och vred och vände på mig. ”Hur gör jag, vad säger jag”? Återkom ideligen. Sköterskan skulle ringa efter en vecka då jag skulle ha tagit sista kollen gällande Waranet och höra om jag hade ändrat mig, om inte så skulle hon tala om doseringen av den nya tabletten.


Som alltid så talade jag om allting för Gud och bad honom att hjälpa mig, så någon slapp bli arg eller ledsen på mig, eller att jag i ren frustration skulle brusa upp. Jag har kort stubin. Jag har också en barnslig tro på att Gud hör bön men sen att Han kanske inte svarar så som jag tycker, det får jag ta, eftersom Han ser bortom min snäva horisont.


Jag somnade och vaknade på morgonen och visste precis vad jag skulle säga till doktorn på vårdcentralen., vilket jag också gjorde. Sa till läkaren att detta var sista gången som jag skulle ta provet och att jag skulle sluta med Waran så jag ville inte ha någon ny tid.


”Hur kommer det sig”? Varför ska du inte fortsätta med medicinen? Du har ju fortfarande flimmerattacker”.


”Jag ska byta till en annan stroke förebyggande medicin”.


”Men, varför vill du sluta med Waranet, det är ju en bra tablett och fungerar bra , finns motmedicin, så det är inga problem om du skulle få någon större blödning”?


Då sa jag vad jag hade kommit på då jag vaknade på morgonen.


”Jag har förmaksflimmer cirka 55% av min tid och har jag då en tid att passa här för att kolla värdet och inte kan gå, så får jag betala 200:- om jag inte säger återbud före 24 timmar. Många gånger vaknar jag på morgonen med flimret, försent att lämna återbud, det kan bli mycket kostsamt för mig”.


”Men ojdå, det förstår jag, så kan du ju inte ha det, det är klart att du ska börja med den nya medicinen”.


Ni må tro att jag var lättad då jag gick därifrån, kunde jag trippa fram så skulle jag gjort så, det är jag övertygad om. Läkaren till och med önskade mig lycka till och sa att det skulle bli en lättnad för mig. 

Några deviser ifrån min Optimistlåda.
 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

13 oktober 2017 12:01

Grattis till att ha fått sluta med waranet! Du ska se att du kommer att känna dig mycket friskare när du slipper tänka på den där provtagningen och om du äter som du ska.
Lycka till!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
znogge

znogge

13 oktober 2017 12:05

Så bra att du stod på dig och kan prova den nya medicinen. Allt som underlättar i det dagliga livet ska självklart testas :D

Kram och ha en härlig fredag!

http://znogge.wordpress.com

 
Vonne

Vonne

13 oktober 2017 13:31

Det känns lite som vi är i händerna på läkaren, inte bara vid en operation utan även i fråga om förskrivning av läkemedel. Det var ju jättebra att din sköterska ledde dig rätt (och den där farbrorn Gud). Många får nog betala mer än nödvändigt beroende på hur läkaren agerar. Hoppas det blir bra nu med nya läkemedlet! Kram

http://vonnevardag.se

 
Tove Olberg

Tove Olberg

13 oktober 2017 14:28

Jag ska inte orda så mycket nu, men en stor varm kram och applåd får du för att du delar med dig - så mycket tänkvärt och så viktigt det du skriver!

http://toveolberg.blogspot.se

 
Ditte

Ditte

13 oktober 2017 17:07

Så bra att du kom på vad du skulle säga. Och så skönt att du nu slipper waran. Och det ligger ju en hel del pengar i läkemedel för läkarna när de skriver ut mediciner. Och att inte betala i onädan känns ju än bättre. Jag tycker du gjorde det hela så bra och ni blev ju alla nöjda.

Orden från din optimistlåda tycker jag om. Och att tänka positivt hjällper ju mycket.

Stor och varm kram från mig.

http://dittemitti.se

 
annechristine

annechristine

13 oktober 2017 19:23

Tack för det du delar med dig om, inte lätt det här. Man ligger ju i läkarens händer liksom. Du stod på dig, det är bra.

Stor kram min vän

http://annechristines.bloggo.nu

 
Primrose

Primrose

13 oktober 2017 22:53

Bra med läkare o sköterska med humor ,-)))
Bra att du byter, E har min gubbe han är jättenöjd med den och den ska vara bättre sa en hjärtspecialist till honom.
Bra att du slipper lägga ut pengar i onödan!
Bra att du känner dig trygg med att tala om vad som oroar dig för Gud!
Optimistlådan tycker jag om, många kloka ord och tankar där, ta hand om dig
Varm Kram Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Gunnel

Gunnel

15 oktober 2017 12:10

Så bra att du kom på vad du skulle säga, och det löste ju sig utan några konflikter. Det kommer säkert att bli bra med den nya medicinen. Ha det gott. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

 
Susie på Stjärnarve...

Susie på Stjärnarve...

15 oktober 2017 19:03

Så bra det hela löste sig!
I morgon ska min "friska" gubbe ringa vårdcentralen för han får nåt slags flimmer ibland. Har hänt några gånger så det är nog säkrast att han undersöker sig!
KRAM
Susie

http://stjarnarve.blogspot.se

 
gun

gun

15 oktober 2017 19:35

Bra att du stod på dig...Kan förstå din vånda det är inte alltid så lätt att stå emot läkarna. Jag fick kämpa i flera år för att få en medicin till mitt levaxin. Det gäller att veta vad man vill.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
geddfish

geddfish

18 oktober 2017 15:07

Detta gjorde du BRA! Grattis!
Ibland är det bra att planera och med Gud i hågen och allt därtill, så vände du på steken. Heja heja!
varm kram!

http://gerd-geddfish.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - Fredag 27 mars 08:54

  ...från Mysingens och mitt synsätt sett.   Den har börjat bra med en promenad ute i friska luften med sol och nästan vår. Vi gick en stadsrunda, på grund av att vi var lite sena i starten så blev den inte så lång. Inte så många människor i fa...

Av wiolettan - Måndag 23 mars 09:07

  ...hörde jag en pojke glatt utropa då vi gick förbi honom i morse.   "Vad då" , tänkte jag, "vad betyder detta ord, baller"?   Men så såg jag vart pojken och hans pappa tittade. Det var ett hus som hade fått nya fina balkonger. Varken jag...

Av wiolettan - Fredag 20 mars 08:55

  ...corona viruset nu och det är helt förståeligt. Det kan ju drabba oss var och en och på något sätt har det kanske redan gjort det.   Som i går skulle jag egentligen ha åkt iväg för att ta några prover för att efter en vecka besöka min dokto...

Av wiolettan - Måndag 16 mars 08:32

  Hörde på radion i morse att det var stor brist på vårdplatser på våra sjukhusintensivvårdsavdelningar.  En undersökning som gjordes för flera år sedan visade att Sverige låg näst sist av länderna i EU. Sämre än oss var bara Portugal.   En sti...

Av wiolettan - Torsdag 12 mars 09:48

  Dagarna går fort, ser att jag inte har skrivit här sedan i tisdags, men det har varit någonting varje dag och som pensionär så unnar jag mig ungefär ett åtagande per dag.   Just när jag har vant mig vid gårdagen, så kommer idag.   I tis...

Presentation


Välkomna till min blogg.
Jag är en 78 åring, som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Bor nu med min nya man sedan år 2010.


Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wiolettan med Blogkeen
Följ wiolettan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se