Direktlänk till inlägg 16 december 2019

Tankar kommer och tankar går.

Av wiolettan - 16 december 2019 08:04


En vecka, plus en dag före dan, före dopparedan, är det så? Tiden går och vi med den och jag tänker att så tacksam jag får vara som fortfarande får vara med på denna livsresa.


Det har ju inte alltid varit självklart att jag skulle ha överlevt, om jag tänker på så annorlunda det kunde ha gått, flera gånger i mitt liv och senast då jag fick hjärtstopp för några år sedan. Men, jag får ännu finnas kvar och det är en gåva.


Ibland kan jag tänka, till vad nytta, men jag vet att Gud vet vad Han gör, det är något som jag har lärt mig att lita på. Fast, det måste jag då medge, att vissa gånger så kan jag undra starkt, till vad nytta och till vilken mening? För det är ju inte alltid som jag har vandrat den väg som Gud hade stakat ut åt mig.


En bön av Heliga Birgitta, tänker jag på ibland.


 

Detta kort kommer ifrån Vadstena klosterkyrka.


 

Kyrkan här i Sundbyberg. Bilden tog jag igår morse.


Jaha, detta var ju inte det som jag tänkte skriva, men så kan det bli ibland. Jag sätter mig ner för att plita ner några rader om det som händer omkring mig och tankarna åker iväg.


Idag tänker jag särskilt på min egen Mysing, som envisas med att gå på sina tre bestämda möten idag, fast förkylningen rasar i kroppen. Hostan och snuvan är väl det som besvärar mest nu, plus tröttheten. Hoppas att protokollet han ska skriva blir rätt och att doktorn ger honom några droppar mot inflammationen i ögat, ja båda ögonen har angripits nu, för någon operation av knölen han har, i det ena ögat, tror jag inte kan ske idag. 

En bild ifrån väggen på Sverigehuset i Stockholm.


Ha en bra dag, alla mina bloggvänner. 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

16 december 2019 10:04

Ja, nog kan man fundera på ibland vad man har att göra på denna jord nu när man bara vegeterar. Ska man fortsätta att belasta sjukvård och andra inrättningar i många år till? Hör dåligt, ser dåligt, ett hjärta som hackar och går i otakt, värk och ont och en skelett som skrumpnar ihop mer och mer. Ibland känner jag att jag kommer att sluta som en liten grushög.
Usch vad det här lät deppigt, men jag har såna dagar!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

wiolettan

16 december 2019 10:53

Jag skulle tro att du finns här för att sprida glädje och lugn, framför allt för dina barn med familjer, för dom är du också oersättlig, det vet du.
Ja, det ska du, belasta på bara. Tänk på all den skatt som du har betalt in, hittills. Det finns de som aldrig betalar något, men utnyttjar ändå, eller belastar som du skriver.
Det där med alla sjukdomar och skröpligheter känner jag till, vi är nästan i samma ålder och det blir inte lättare med åren. Hjärtat är väl det som är viktigast för livhanken och där kan vi kanske inte heller göra så mycket.
Grushögen kan du glömma, det händer i alla fall inte.
Ibland måste vi låta dessa dagar också komma, för livet består av både ock och vi kan bara göra det bästa möjliga av det, för oss själva och andra och det vet jag att du gör. Kram.

 
Hanneles bokparadis

Hanneles bokparadis

16 december 2019 11:24

själv har jag erfarenhet att doktorer kan trolla och hjälpa med olika krämpor, även min87-åriga mor har oftast fått bra hjälp. Inte klokt att springa på olika möten om man inte mår bra, men viktigt kanske att känna sig behövd.

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

wiolettan

16 december 2019 16:57

Många läkare är mycket skickliga och det har gått framåt oerhört inom medicin, vilket vi ska vara tacksamma för.
Håller med dig, är man sjuk ska man sköta om sig, i den mån man kan.

 
Znogge

Znogge

16 december 2019 13:56

Jag är säker på att du fyller en väldigt viktig funktion här på vår jord så underskatta dig inte. Visst är man tacksam för att hänga med och vara hyfsat frisk. Tyvärr har åkommor en tendens till att komma med åren.

Självklart borde mysingen stannat hemma för ingen är oersättlig. I värsta fall hade man kunnat senarelägga vissa saker. Han borde tänka på sig själv men också på andra människor som inte är helt roade av hans baciller. Så jag känner spontant att när mina kollegor är sjuka uppskattar jag att de håller sig hemma.

Kram

http://znogge.wordpress.com

wiolettan

16 december 2019 17:01

Tack, jag suger åt mig som en torr svamp.
Ja, fast det är knackigt ofta, så nog vill jag leva och ser "hur det går" och kanske kunna vara till någon nytta.
Med åldern kommer det krämpor, svårt att riktigt undvika dom alla.
Du har rätt Znogge, men han tänker som så att nu har han varit förkyld i över en vecka och smittar knappast nu. Men, det är klart, helt säker kan man kanske inte vara. Kram.

 
Gunnel

Gunnel

16 december 2019 14:20

Trist att din man fortfarande inte är bra. Han får ta det lite lugnare ett tag. Tyvärr så kommer det en del krämpor med åren, men så länge man har fantasi och humör i relativt gott skick tycker jag det är härligt att leva. Kram

http://sigrid-gnnelsblogg-blogspot.com

wiolettan

16 december 2019 17:05

Det var segt detta, men värst är väl hostan och ögonen som är så inflammerade. Att säga att han ska ta det lugnt, är inte så lätt. Jo, säga är lätt, men han tycker att han borde göra det han har tagit åt sig att göra.
Gott humör och fantasi är bra följeslagare genom livet. Kram.

 
Anki

Anki

16 december 2019 14:40

Så tråkigt att mysingen fortfarande inte är bra ... inte så bra att envisas med att vara med på allt när man är sjuk. Inte bra för en själv och så finns ju risken att man smittar någon medmänniska.
Du är säkert en sån snäll och vänlig människa som Gud ser till och ger lite extra tid, trots dina hjärtbesvär och det är du absolut värd!
Kram

http://ankisbildblogg.wordpress.com

wiolettan

16 december 2019 17:21

Det var lite segt men vi hoppas att det snart är borta. Nu är det mest en otäck hosta, snuva och inflammation i ögonen.
Nu tror jag nästan att smittorisken är minimal, efter som han har varit förkyld ett bra tag.
Tack Anki, så vänligt skrivet, men ibland känner jag mig allt annat än snäll. Kram.

 
geddfish

geddfish

16 december 2019 15:13

Jag kan bara instämma i övriga kommentarer! Fina, goa Wiolettan, som ser hjärtan överallt!
Krämporna kommer med åren, det känner jag med. Hos mig är det hörsel och syn plus min sneda rygg, Inget som jag direkt dör av, men det besvärar och inte konstigt att tröttheten visar sig ibland.
Även en protokollskrivare kan bli sjuk. Har ni ingen vice? Var rädd om er båda två.
Varm kram!

http://gerd-geddfish.blogspot.se

wiolettan

16 december 2019 17:37

Tack, snälla! Ja, hjärtan ser jag rätt ofta och kan fota dom om jag har kameran med. Jag har ju inte, som andra, en mobil med kamera inbyggd med mig.
Syn och hörsel, det är viktiga redskap och känns jobbigt om det inte fungerar som det ska. Du har rätt där med trött, tröttheten infinner sig ofta, kan bero på värk också.
Jo, det tror jag, för mysingen var ju vice förut och ryckte in flera gånger.
Tack och detsamma till dig, Gerd. Kram.

 
Ditte

Ditte

16 december 2019 15:19

Verkligen trist att Mysingen fortfarande är opigg. Men det här kan sitta i och ta det direkt lugnt verkar inte ligga för honom. Men han är plikttrogen och vill genomföra sina åtaganden.
Ja, visst är det så att tankarna fladdrar iväg åt olika håll. Och att samla dem och skriva ner dem är ju ett sätt att sätta ord på dem. Hoppas att du håller dig frisk och att Mysingen också snarast blir det.
Många tankar och en varm kram
Önskar er nu lugna dagar

http://https:/dittemitti.se

wiolettan

16 december 2019 17:42

Opigg, det var ett trevligt norrländskt ord.
Nej, han är ingen som tar det lugnt i första taget och har han då också saker som han har lovat att göra så vill han gärna ställa upp. Nu, i kväll kl 17, skulle han avtackas för året på SPF, men det sa han ifrån, att gå dit och äta och umgås kände han att det kan undvaras. Han ligger och vilar istället.
Det är ju så, ibland blir det bara så att jag sätter mig och ska skriva ett inlägg och så dyker något annat upp och då glömmer jag det ursprungliga. Men, det gör ju inget, för jag skriver ju bara vad som händer i mitt vardagliga liv, så att säga.
Ja, jag vill inte bli sjuk och få någon bacill, det räcker som det är.
Tack för omtanken Ditte. Kram.

 
Anneli

Anneli

17 december 2019 00:43

HAN vet precis vad han gör o det är tur att du finns kvar hos oss. Jag hoppas att du o mysingen mår bra. Tänker ofta på dig o undrar hur du har det.

Var rädd om dig vännen. Dröm Sött. Kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
wiolettan

wiolettan

17 december 2019 07:00

Det är jag förvissad om att Han gör och det känns tryggt att det finns någon som vakar över oss.
Tack Anneli, du är så godhjärtad.
Jag har i flera veckor försökt komma in på din blogg, men det går inte, jag slängs ut och det står "Hot säkrat". Och att de har avbrutit sökningen på ett säkert sätt för att sidan är infekterad. Jag saknar att läsa om dig och de dina. Hoppas att felet reder upp sig.
Varm kram till dig.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

 
Preciosa

Preciosa

17 december 2019 19:17

man börjar skriva och sen blir det inte det man skulle...så gör jag ofta...Så har jag glömt vad det var jag egentligen ville skriva. Och förundrad är jag också att jag fortfarande lever...
Hoppas Mysingen kryar på sig fort! Hosta är inte bra och för ansträngande! Opigg ja det är kul ord...men att vara det är mindre roligt. Ha bra dagar så gott det går...
Kram P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

wiolettan

18 december 2019 09:04

Det är våra tankar som flyger omkring och har svårt att bestämma sig.
Det är skönt att få leva än om det ibland är kämpigt. Men, sånt är ju livet, upp och ner, lite så är det för oss alla, mer eller mindre.
Jag hoppas också att mysingen kryar på sig, annars blir inte julen som vi hade tänkt oss. Men, vi kan inte planera, jo vi kan planera, men sedan hur det blir är en annan sak.
Tack, detsamma till dig Preciosa. Kram.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - Fredag 24 jan 09:25

  ...finns det en bok som heter, som jag läste för många år sedan.   Bild av himlen på kvällen. Bilden tog jag ifrån vårt vardagsrumsfönster häromdagen.         Denna bild är tagen på morgonen, fast inte i morse.         Ot...

Av wiolettan - Måndag 13 jan 08:20

  ...vad det är som har hänt?    Men, det gör jag inte.   Kan ni förstå detta? Vi har haft några vänner här på middag och innan dess var det ju, som det blir lite extra stök och bök. Både Mysingen och jag har varit igång, mest Mysingen. Lit...

Av wiolettan - Onsdag 8 jan 10:47


   ...den är en fin gåva. Jag är tacksam varje natt som jag får sova.   Tänk, kroppen kan vara helt slut, liksom hjärnan, då behövs en återhämtning, hämta nya krafter till kropp och till själ. Så snillrikt är det uträknat, inte av en slump, det...

Av wiolettan - Tisdag 7 jan 10:23

  Vet ni vad det ordet betyder? Ni kanske känner mera till ordet veckovill? Tror att det har samma betydelse, alltså menas samma sak, men att vi som är födda i norra delen av landet säger dagvill, där andra säger veckovill.   Möjligen beror det...

Av wiolettan - Lördag 4 jan 09:26

  Jag skrev i förra inlägget, om att vi lyssnade på program ett på radion vid nyårsnattens övergång till nyårsdag och fick njuta av vackra klockklanger ifrån Svenska Kyrkans alla domkyrkor i hela landet. Då jag berättade det för min 92 årige bror s...

Presentation


Välkomna till min blogg.
Jag är en 78 åring, som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Bor nu med min nya man sedan år 2010.


Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wiolettan med Blogkeen
Följ wiolettan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se