Direktlänk till inlägg 11 oktober 2021

Små vardagliga glädjeämnen.

Av wiolettan - 11 oktober 2021 08:12


Nu har det verkligen blivit höst ute, lite svalare och mer och mer försvinner löven ifrån träden.


En humanist som hette Adolph Törneros lär ha sagt:


Vi har i Sverige två årstider blott.

En vit och en grön vinter.


Jag håller inte med honom om det. Kanske var det annorlunda då, på 1800-talet då han levde, men nu har vi i alla fall 4 härliga årstider. Ock, hösten är en av dom.


Visserligen var det svalt ute i morse då vi vandrade iväg, men skönt ändå. Vi gick en kort liten kvartersrunda. För mig var den lång, men trevlig ändå.


Annat blev det igår, då vandrade vi iväg i ottan och totalt blev det en, i mina mått mätt, lång tur. Härligt!


  

Vi gick ner mot Tuletorget. Där kunde vi tydligt se att hösten är här. Vissa träd är nästan kala.

  

Förr var där mer liv och rörelse, enligt vad jag kommer ihåg. Det fanns en polisstation, posten, apotek och en stor mataffär. Inget av det är kvar numera.


  

Nu finns där en boulebana.


  

Man kan spela schack.


  

Här är en fin, modern sittplats anordning. Jag har aldrig sett att någon har suttit där, men kanske jag har befunnit mig där vid fel tidpunkt.


  

Någon har suttit där i alla fall, kan jag tro, för personen hade lämnat efter sig en sko. Ser ut som en nästan ny sko. Hur kan man bara lämna den där? Tappat?  Kanske.  Det blir jag så förvånad över. Alla dessa skor som finns ute, på bänkar, i naturen eller på gatan. Ofta är det bara en sko av ett par. Jag menar, hur går det till? Går de hem med bara en sko?




   

Också en sittplats. Ny dessutom. Jag har aldrig sett den förut. Finns vid Solna gränsen. Nu har de här äntligen blivit klara med denna rondell. Undrar hur många år det har varit en byggarbetsplats här. De har byggt nya flervåningshus, grävt upp gatan och rättat till och sedan en helt ny rondell. För oss var det första gången som vi gick där. efter att det har blivit färdigt.



  

Ser ni att det är sprayat ett hjärta här på bänken?

  

 

Även löven kan likna hjärtan.


 

Det är bara att välja ut ett.


 

Här är vi ute på promenaden. Ifall ni ser oss, så hälsa gärna. Vi blir glada som små barn.


På tal om barn så kom vi häromdagen och åkte bil, en förskoleklass kom gående, en mängd barn. Vi stannade vid övergångsstället så klart och barnen tågade över. Ni skulle ha sett deras leenden och glada miner. De hejade och vinkade åt oss så vi kände oss nästan som kungligheter. Pratade med oss gjorde de också, men vi hörde inte vad de sa.



Hela världen är en rad av underverk,

men vi är så vana vid dem, att vi

kallar dem vardagliga.

 



 
 
tant Hanneles bokparadis på Hisingen

tant Hanneles bokparadis på Hisingen

11 oktober 2021 09:48

Hösten är nog min favoritårstid, november också ok, gillar variation. Dottern fick inbrott en gång, stal hennes bland annat hennes ryggsäck, tjuven tappade EN av hennes helt nya skor... ingen hade glädje av dem dyra skorna... Ha en bra måndag.

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

wiolettan

11 oktober 2021 11:12

Min favorit årstid har alltid varit vintern, men nu, på äldre dag, så är den jobbigare.
Jobbigt med inbrott, men där fick tjuven inte någon nytta av de fina skorna i alla fall.
Vi ser ofta en ensam sko på någon bänk, eller så. Man kan ju undra.
Tack och jag hoppas att du också får en bra måndag.

 
Preciosa

Preciosa

11 oktober 2021 10:24

Hej Wiolettan!
Roligt att se hur det ser ut nära mig :-) Sittplatser och boulebana. Nästan som i Spanien :-) Nån har väl tappat ur skon när om varit på Gym antagligen. Ser dyr ut. Mitt enorma fågelbärsträd utanför balkongen envisas med att behålla sina blad ovanligt länge. Blir så mörkt inne.Önskar att det togs bort el åtminstone togs bort massor av grenar. Men sån värd har vi inte så man kan fråga om det...
Hae det så bra, kul att se er i fönstret! Min dotter lär väl få flytta ifrån ert hus och tillbaka till Sturegatan. Vill helst stanna i nåt av husen där på Lekplatsvägen men blir inga lediga tydligen. Ner till Sturegatan och oväsendet nu i åratal pga järnvägen inte kul även om lgh blir nyrenoverad. Kram P ♥♥

http://www,spanienblogg.se/preciosa

wiolettan

11 oktober 2021 11:18

Hej Preciosa!
Det har blivit en stor skillnad där på Tuletorget, då jag flyttade hit och nu. De har ju byggt minst 5 stora höghus bland annat, men mycket av den service som fanns förr har försvunnit.
Du som bor så nära, har du sett någon sitta där på den roliga bänken?
Ja, just det, Gymmet finns ju precis där i närheten.
Synd att du inte kan be värden att ansa trädet så att det inte blir så mörkt inne i din lägenhet. Det borde de kunna göra, kan jag tycka.
Synd att dottern måste flytta till Sturegatan, där som det är så bullrigt och kommer att vara, i alla fall i närheten, där de håller på med järnvägen.
Lägenheten hon bor i, varför får hon inte vara kvar där? Det ska väl gå. De kan ju inte ha hyrt ut den nu så här långt i förväg, eller?
Kram!

 
znogge

znogge

11 oktober 2021 10:52

Jag kan inte heller förstå varför man ser så många borttappade skor när man är ute och går. Jag menar man borde väl märka om man tappar en sko tänker jag...
Hos oss i Skåne känns det nästan mer som tre årstider. Vi har vår, sommar och höst som sedan övergår till vinter men skillnaden är inte så stor. Vi har sällan snö så vintern känns som en förlängd höst. Vår och sommar är mina favoriter.

Kram och ha en bra start på veckan!

http://znogge.wordpress.com

wiolettan

11 oktober 2021 11:22

Det har förvånat oss många gånger och förut då vi gick runt båda sjöarna här i närheten så fanns det ofta skor som bara stod där, övergivna. Att man inte märker att man tappar skon, kanske ramlar dom ur någon väska eller ryggsäck.
Tre årstider, ja det är en för lite. Det är bra med flera årstider, jag skulle inte vilja bo i ett land där det är sommar jämt, till exempel.
Våren är ju underbar och även sommaren om det inte är för varmt.
Tack Znogge, önskar dig detsamma. Kram!

 
Ingrid

Ingrid

11 oktober 2021 12:53

Ni är så flitiga med era morgonpromenader. Här är det också lite kyligare än det varit de senaste dagarna, men regnet har i alla fall upphört och solen glimtar till då och då.
Ha en glad måndag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

wiolettan

11 oktober 2021 16:55

Vi försöker att gå ut varje morgon, det känns bäst så, men det är ju inte alla dagar som vi gör det. I alla fall inte jag.
Undrar om inte hösten börjar att tränga undan sommaren mer och mer. I morse tyckte jag mig känna det i vindarna.
Tack, detsamma Ingrid. Kram!

 
Anna-Lena

Anna-Lena

11 oktober 2021 15:47

Märkligt med skorna. En snygg sko dessutom. Väldigt konstigt att ingen letar rätt på den.
Visst har vi fyra årstider. Vilken negativ inställning den skriftställaren hade.
Och jag gillar tre av årstiderna väldigt mycket. Den fjärde tycker jag om då solen skiner och snön gnistrar.
Ha det fint! Kram!

http://femfemman.blogspot.com

wiolettan

11 oktober 2021 16:58

Håller med dig. Det är konstigt och ännu konstigare blir det då man tänker på så ny skon såg ut. Den verkar inte ha använts många gånger.
Ja, det var en konstig man, två årstider, nej jag är glad att vi har fyra årstider.
Jag har älskat vintern men nu på äldre dar så är den allt lite för jobbig ibland, om det är snö eller halt, inte lätt.
Tack detsamma till dig. Kram!

 
Ditte

Ditte

11 oktober 2021 17:43

Vilka trevliga rundor ni varit ute på. Väldigt roligt att följa med och se vad som hänt och händer i din stad. Vad gäller sittplatserna är det ju fint att de finns men för egen del skulle jag önskat mig ryggstöd. Kan nästan nu inte sitta utan det numer. Tyvärr.
Jodå, jag såg hjärtat på bänken och även bland löven.
Årstiderna här tycker jag om men min bästa "gren" vad gäller dem är inte tiden mellan slutet av oktober och slutet av januari. Men den tiden får man liksom på köpet.
Gläds över att du orkat gå så mycket. Men var rädd om dig.
Tankar och en stor kram

http://https://dittemitti.se

wiolettan

11 oktober 2021 21:20

Den här staden växer så det knakar och det blir fler och fler nybyggda hus och innevånare. Plus att de drar nya ledningar på så många ställen så gatorna grävs upp. Sedan är det ju detta med att de ska gräva ner järnvägsspåren, eller över och där ska det också bli nya lägenheter och hus.
Vi blir glada så fort vi ser någon gata bli klar. Tycker synd om busschaufförerna, nya vägar helt plötsligt. Vi har sett ibland att de har kört fel, det är inte lätt.
Håller med dig om ryggstöd, de saknas på dessa nya moderna och de tycker jag inte om.
Aha, du såg hjärtat på bänken, bra, det blev nämligen lite svårt att se det på fotot, tyckte jag.
Den årstiden kommer, antingen man vill det eller inte, i alla fall i vårt land.
Tack Ditte, jag tycker själv att det känns bra. Det kanske blir lite varannan dags promenad.
Tack och detsamma till dig. Kram!

 
Preciosa

Preciosa

12 oktober 2021 09:18

Som svar ang Joannas evakueringslgh så ska Förvaltaren att ha den som just det...ska ju renovera massor av bostäder så den lär användas många fler ggr.. Den är ju inte reparerad el uppdaterad så den duger att ha folk som flyttar ut och in...tyvärr.
Kram P ♥♥

http://www,spanienblogg.se/preciosa

 
wiolettan

wiolettan

12 oktober 2021 09:28


Då förstår jag. Det är som vår lägenhet. Jag har bott här så länge och inget har de gjort åt den, så den behöver verkligen en uppryckning. Men Förvaltaren renoverar bara då någon flyttar ut, verkar det som.
Synd att din dotter inte kan bo kvar. Detta är ett lugnt och fint område och ändå nära till mycket. Vi trivs så bra med läget.
Ha det fint Preciosa. Kram!

http://wiolettan.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

12 oktober 2021 13:45

Precis som du så gillar jag hösten och nu har det varit några fantastiska soliga och sköna dagar. Härligt att du/ni är ute och promenerar också. Det var ju en riktigt fin ny sko som stod där. Man undrar verkligen hur den kommit dit och bara en.

Det byggs verkligen så det knakar. Vad fina ni är i fönsterrutan du och Mysingen. Det lät jättehärligt och roligt med barnen som vinkade och log. Sånt kan rädda en hel dag

Ha nu en skön tisdag
kram från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

wiolettan

12 oktober 2021 21:17

Hösten kan verkligen vara fin, med behagliga temperaturer och om det inte är så mycket med blåst. Vi har haft det lite blandat men överlag så en vacker höst.
Vi försöker att ta någon promenad varje dag om det går, min Mysing går ju flera än vad jag gör, men så har livet blivit för oss.

Den där skon förvånar mig verkligen. Jag har inte varit där sedan dess, så jag vet inte om den är kvar. Den var ju så fin och såg nästan oanvänd ut.
Här hos oss byggs det mycket och har gjorts så i många år, så snart finns det väl ingen mark kvar, lite grönområde vill vi ju ha kvar.
Tack så mycket Malin, det var snällt sagt.

De såg så glada ut, de små barnen. Kul.
Tack och hoppas att du har det fint. Kram!

 
Geddfish

Geddfish

12 oktober 2021 16:33

Jo, här har varit helt underbara höstdagar ett långsamt tag nu. Jag bara njuter. Men förstår inte heller alla borttappade enmansskor. Varför? Vi får nog inte reda på det.
Ha en skön tisdag, varm kram från mig i Lidköping!

http://gerd-geddfish.blogspot.se

wiolettan

12 oktober 2021 21:19

Det är bara att tacka och ta emot och försöka att ta till vara dom fina dagarna.
Du ser också enstaka skor ute? Märkligt fenomen, det har förvånat mig i många år.

Tack Gerd! Jag hoppas att du har det bra också.
Kram!

 
Augusta

Augusta

14 oktober 2021 11:45

Snyggt par man ser genom glaset :)
Tuletorg, det är nybyggt eller hur? Brukar se det, år 2019, då jag åkte med bussen från Sundbyberg på väg mot Odenplan. Perfekt buss om man skall gå till Hagaparken. Trevligt däromkring Tuletorg.
Sedan fick du se ett hjärta på en bänk. Tänk jag ser aldrig hjärtan ute. Önskar att jag också gjorde det.
Ha en bra dag och kram till er båda:D

http://nouw.com/gulahuset

wiolettan

14 oktober 2021 16:30

Tack så mycket. Du kanske har sett oss i verkligheten också?
Tuletorget har funnits jättelänge. Det fanns för över 35 år sedan, då jag flyttade till Sundbyberg. Men, de har de senaste åren byggt många nya hus där, höghus.
Den bussen har jag också åkt till Hagaparken med, bra väg.
Jo, ibland dyker de bara upp, hjärtan, vet ej varför, jag har inget knep eller så.
Tack Augusta och detsamma önskar vi dig. Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2021 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards