Direktlänk till inlägg 2 december 2019

Det kändes, må ni tro...

Av wiolettan - 2 december 2019 10:39


---att vandra ut i morse.  Minus 5 grader, så det var skönt i luften. Då vi kom till järnvägsövergången, stod det fullt av folk där och väntade. Även bilar stod i en lång rad.  Tydligen hade inte bommarna varit uppe på länge, eftersom det var så mycket med folk. Med barnvagnar och cyklar stod de där, plus vi andra utan något att "hålla" oss i.


Tiden gick, inga tåg. Alla stod tålmodigt och väntade. Äntligen kom ett tåg. Men nej, bommarna gick inte upp efter det, ett tåg till kom, bommarna fortfarande nere. Efter kanske en kvart eller längre, började folk krypa under bommarna, på de stunder då det inte kom något tåg. Fler och fler kröp under och en del lämnade platsen och gick sin väg. Det har ju hänt att folk har blivit överkörda just vid det övergångsstället, så jag tänkte inte försöka mig på några gymnastiska övningar.


Efter en lång, lång tid, gav vi upp och vandrade vidare till nästa ställe där vi kunde komma över, fast där kommer man under. Det går trappor ner och under järnvägsspåren. Men nix, jag kunde inte gå i dom trapporna, min trasiga höft klarade inte av det. Vanliga trappor går bra, men dessa tillfälliga, nej, hopplöst.


Det blev till att ta hissen. Den hissen skulle ni se. Förstår om den inte används så mycket. Smutsig, till och med utanpå. Det var kallt så vi kände inte att det luktade illa. Men jag måste åka den. Nästan så att jag höll andan under nerfärden. Läskig hiss, det är bara förnamnet.


Men, till affären kom vi och även hem. Helt slut var jag då, en riktig pärs, för en så´n som jag.


Piggar upp oss med lite morgontidiga bilder, tagna i ottan.


 

Vid Prätgårdsgatans tunnelbane ingång, står detta upplysande rådjur.


  

På andra sidan, ännu ett rådjur.


 

Sturegatan har också prytts med ljus på sina träd.


 

Då det är mörkt ute, är det riktigt vackert.Vi får inte ta oss själva

på alltför stort allvar.


Det man var generad för igår

kan vara humor idag. 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

2 december 2019 11:45

Vilken vådlig morgonpromenad! Något sådant behöver vi inte bekymra oss över här på ön. Det har funnits järnväg, men den lades ner 1956 någon gång. Nu har vi bara 3 km museijärnväg.
Hoppas resten av dagen blir lugnare!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

wiolettan

2 december 2019 16:39

Ja, ett tag tänkte jag på att ta bussen tillbaka hem igen, men vi skulle ju handla förnödenheter.
Nej, just det, det går inga tåg där du bor, så det problemet slipper du.
Ja, jag har tagit det mycket lugnt, inte gjort någon nytta. Kram.

 
geddfish

geddfish

2 december 2019 15:37

Ojoj, ett elände när bommarna ställer till det. Känner igen detta. Det blev ett ruskigt äventyr för er.
Jag har faktiskt inte varit ute idag än, är lite rätt för halkan. Men jag ska snart, det är gospelövning.
Varm kram!

http://gerd-geddfish.blogspot.se

wiolettan

2 december 2019 16:51

Det var inte precis det vi hade tänkt. Vi har aldrig råkat ut för det förr, fast vi har bott här i så många år. Vet inte vad som hade hänt. Får kanske läsa om det i lokaltidningen om ett tag.
Halkan är besvärlig och kan ställa till det, gäller att vara försiktig. Det är roligt att sjung. Kram.

 
Ditte

Ditte

2 december 2019 17:16

Vilken fin morgonpromenad. Ja, förutom att ni fick gå under och att du fik åka denna obehagliga hiss. Du tog fina bilder och de lyser verkligen upp.
Känner igen mig från trakten här...
Stor kram

http://https:/dittemitti.se

wiolettan

2 december 2019 17:43

Annars var promenaden fin. Att stå och vänta i flera minusgrader och inte komma någon vart, kändes lite frustrerande med min höft, men allt gick bra till slut.
Förstår att du känner igen dig.
Ditte, jag har försökt i flera dagar att komma in på din blogg, men har ej lyckats, blir bara utslängd och det står något om virus. Det är en blogg till som det händer så på, märkligt.
Jag saknar så att läsa om dina dagar och resor och hoppas att jag snart ska få ordning på det hela. Hoppas att du läser detta så att du får veta varför jag inte dyker upp. Ser fram emot att något ska hända som gör så att det blir som vanligt igen. Stor kram till dig med.

 
Znogge

Znogge

2 december 2019 17:38

Att krypa under bommarna hade aldrig funnits på kartan för min del heller och jag förstår inte att folk vågade. Jag som inte tycker om att åka hiss hade definitivt inte satt min fot i den utan hellre vänt om. Fast i och för sig så hade jag klarat trappan. Nåja ut kom ni och promenaden klarades av.

Tack för ditt grattis. Grattis själv till en inte alls pjåkig placering.

Kram och god kväll!

http://znogge.wordpress.com

wiolettan

2 december 2019 17:47

Nej, det kändes inte alls bra så jag ville inte krypa under bommarna, men det var massor av människor som gjorde det och som tur var kom de lyckligt fram på andra sidan, de halvsprang.
Det förstår jag, den hissen skulle du inte ha åkt i, jag lovar. Men jag hade inget val, om jag nu skulle handla i affären på andra sidan järnvägen.
Ja, vi fick i alla fall frisk luft.
Det var trevligt att vara med på dessa novembertävlingar, men med din snabbhet så kom vi andra långt efter. Tack Znogge. Kram.

 
Gunnel

Gunnel

2 december 2019 18:53

Vaken otur ni hade på er promenad. Men det fanns mycket vackert att titta på ser jag på dina foton. Hiss åker jag inte gärna efter att jag fastnat en gång och fått sitta ganska länge innan den blev fixad. De gånger jag måste åka ser jag alltid till att det är mer än jag som åker. Kram

http://sigrid-gnnelsblogg-blogspot.com

wiolettan

2 december 2019 21:16

Det var tråkigt att det skulle bli fel precis då vi skulle över. Men, jag förstår att alla de som kröp under bommarna skulle till sina jobb och hade bråttom, stämpelklockor kanske, vem vet. Det finns många arbetsplatser där på andra sina järnvägen, där många 100-tals människor jobbar.
Usch för att fastna i en hiss. Jag har fastnat i en hiss i Italien, det glömmer jag aldrig.
Bra tips där. Jag har min mysing med. Kram!

 
Hanneles bokparadis

Hanneles bokparadis

2 december 2019 20:19

så tråkigt att bommen hindrar ens framfart

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

wiolettan

2 december 2019 21:17

Den fyller sin funktion, men det måste fungera för att det ska bli optimalt.

 
wiper

wiper

3 december 2019 08:10

Vi har samma väder som hos dig och nu har vi 8 grader kallt burr!. Jobbigt detta när bommar krånglar men jag skulle aldrig tordas gå under heller. Ni fick verkligen en promenad med många hinder. Härliga bilder på julbelysning och annat

Ha nu en fin tisdag
kramar från
Malinhttp://wiper.bloggplatsen.se

wiolettan

5 december 2019 16:30

Ja, det var mycket jobbigt, ingenting för mig, att stå där och vänta i kylan. Vi rörde visserligen på oss, men kallt var det.
Det var inte bra att så många sprang över, men de var unga och kanske hade koll på läget.
Jag tycker om julbelysningen som staden ordnar med varje år. Tack och kram till dig.

 
Preciosa

Preciosa

4 december 2019 11:59

Hej Wiolettan!
Oj vad glittrigt det är i vår stad! Vackert...jag tog några bilder en jul men min kamera vill inte ha såna bilder eller rättare sagt jag kan inte ställa in den efter alla år :)
Usch för att åka sån hiss :( Jag hade ALDRIG gjort det...
Här har det öst ner i flera dagar och hela natten...Gör inget...
för mig alltså...Kram P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

wiolettan

5 december 2019 16:36

Visst är det. Jag tror att skulle jag ha en bättre kamera så skulle bilderna ha blivit urtjusiga, för det är verkligen vackert i verkligheten. Då det är mörkt så är det svårare att få bra bilder på min gamla kamera.
Undrar om du kommer ner för dessa trappor eller måste ta hissen? Du får tala om det någon gång. Det blir ju 3 gånger så långt om man går längre bort och tar bron över. Den är jag förresten lite rädd för, har kunnat bli påkörd där en gång, då jag ramlade där.
Hoppas att det inte har blåst alltför hårt, det kan vara si så där. Kram till dig Preciosa.

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

5 december 2019 08:57

Underbara foton du bjuder på som avslutning.
Men det andra skulle jag inte vilja uppleva på riktigt. Hoppas det går många månader innan du råkar för en repris.
Kram Bosse

http://gotlanduppochner.com

wiolettan

5 december 2019 16:40

Tack Bosse! Nej, det var, så att säga, ingen härlig upplevelse, blev långdraget och jobbigt för kroppen. Men det var inget som jag kunde välja, utom att gå hem igen. Men, ibland gäller det att kämpa också.
Vi gick samma väg och övergång idag, utan problem. Bommarna gick upp och ner en 4-5 gånger, mellan tågens ankomst, så vi "gångare" kunde vandra över. Kram.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - Måndag 13 jan 08:20

  ...vad det är som har hänt?    Men, det gör jag inte.   Kan ni förstå detta? Vi har haft några vänner här på middag och innan dess var det ju, som det blir lite extra stök och bök. Både Mysingen och jag har varit igång, mest Mysingen. Lit...

Av wiolettan - Onsdag 8 jan 10:47


   ...den är en fin gåva. Jag är tacksam varje natt som jag får sova.   Tänk, kroppen kan vara helt slut, liksom hjärnan, då behövs en återhämtning, hämta nya krafter till kropp och till själ. Så snillrikt är det uträknat, inte av en slump, det...

Av wiolettan - Tisdag 7 jan 10:23

  Vet ni vad det ordet betyder? Ni kanske känner mera till ordet veckovill? Tror att det har samma betydelse, alltså menas samma sak, men att vi som är födda i norra delen av landet säger dagvill, där andra säger veckovill.   Möjligen beror det...

Av wiolettan - Lördag 4 jan 09:26

  Jag skrev i förra inlägget, om att vi lyssnade på program ett på radion vid nyårsnattens övergång till nyårsdag och fick njuta av vackra klockklanger ifrån Svenska Kyrkans alla domkyrkor i hela landet. Då jag berättade det för min 92 årige bror s...

Av wiolettan - Torsdag 2 jan 07:52

  ...skriva år 2020. Det känns märkligt. Men övning sägs ge färdighet och innan året är slut så har jag säkert fått kläm på det.   Hur det gick med att försöka vara uppe till efter midnatt. Tänk, det gick så bra. Timmarna före tolvslaget tittad...

Presentation


Välkomna till min blogg.
Jag är en 78 åring, som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Bor nu med min nya man sedan år 2010.


Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wiolettan med Blogkeen
Följ wiolettan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se