Direktlänk till inlägg 10 november 2020

Hoppas att jag inte behöver ångra ...

Av wiolettan - 10 november 2020 09:00


…att jag ringde och beställde en tid för vaccination mot influensa.


Ringde vårdcentralen och fick en tid för mig och Mysingen klockan 13.00 Vi gick dit i lagom tid för att slippa stå och vänta och kanske beblanda oss med andra som var ute i samma ärende. Kom till Helsa Vårdcentral tre minuter i ett.
Då uppstod första irritationen.


En lastbil stod framför ingången så vi fick gå in via en annan dörr. Tog hissen upp och där kom den andra irritationen. Dörren in till mottagningen var låst.


Där stod en lapp: "Vaccination? Vi hämtar er på beställd tid".  Vi väntade, liksom flera, i den trånga hisshallen. Efter en stund kom en sköterska som skulle ut och vi kunde smita in till en korridor där det stod många personer och där fortsatte vi att vänta.


En annan sköterska kom och frågade om vi alla skulle ta influensasprutan. Joo, tack det skulle vi ju vilja.” Följ med mig här då” sa hon och vi följde troget med henne i en lång korridor till ett väntrum där hon bad oss sitta ner och vänta.


Sitta ner och vänta? Klockan var ju vid den tiden bra mycket över 13.00 Men inget att göra. Vi väntade. Alla försökte hålla avstånd, alla var ju i riskgrupp och van att försöka skydda sig.


Efter ett bra tag kom en sköterska in och sa att hon skulle ropa upp oss efter turordning, den turordningen som hon hade på en lapp. Gick sin väg igen och kom tillbaka med en lapp och började att ropa upp en mängd namn. Kanske 5-6 stycken. Ingen av dom hon ropade upp fanns där. "Jaha, var har dom tagit vägen då", undrade hon.


”Vilka har fått en tid klockan 13.00” frågade hon sedan och många svarade: ”jag”.


”Jaha, tydligen har jag fel lista men då får ni komma in en efter en”. Den som stod närmast henne kom med in och vi andra väntade troget, fast man kände hur spänningen steg och frustrationen.


Efter kanske 10 minuter kommer hon ut igen och såg, eller kände spänningen i luften så hon sa: ”ja, vi är flera sköterskor som vaccinerar, så det går fort”. Vi hade bara sett en sköterska som hämtat in folk, de andra sprang bara omkring ut och in genom dörrar.


Går fort? En snigel skulle gå snabbare, var min tanke.


Så kommer då äntligen en annan sköterska och Mysingen och jag kunde gå in och få vår spruta.  Den första sköterskan hade då avverkat 2 patienter.  Hon hade inget munskydd, inget visir och det hade inte vår sköterska heller.


Vi fick som vanligt skriva på ett formulär om eventuella allergier och sjukdomar. Jag kryssade i om hjärtat och blodförtunnande medicin.


”Äter du Waran”, frågade hon. ”Nej”, sa jag, ”Eliquis, tar jag”.


”Jaha, då får du ta sprutan i magen”.


”Det har jag aldrig varit med om fast jag har tagit blodförtunnande medicin i cirka 8 år. Är det något nytt”?


”Vi fick dom förordningarna i fjol”, svarade sjuksköterskan.


Jaha, hon stack mig i magen och sedan sa hon att jag måste sitta och vänta i 10 minuter innan jag kunde gå hem.


Okej. Jag kan förstå om de är försiktiga, i fall jag skulle få en blödning. Men vaddå försiktig? Att inte ha någon ordning på alla de som kom och skulle ta vaccinationen. Alla i samma rum, stå eller sitta och vänta, länge, använda samma pennor och trängas vid in och utgångar. Förflyttas från ena väntrummet till det andra, i en smal korridor, med risk för krockar. Sköterskor som springer hit och dit, nära inpå oss, eftersom det var många där.


Förlåt mig. Men det är länge sedan som jag kände mig så irriterad och bekymrad över hur det sköts. Vi har ju att göra med en pandemi, en farlig sjukdom som kan förstöra våra liv, om vi överlever. Jag förvångar mig inte ett dugg över att smittan sprids, då de som ska veta bättre och skydda oss, handlar så oövertänkt.



   

Ingen struktur, ingen ordning. Förlåt, men detta skulle jag kunna organisera upp hur lätt som helst, tror jag. Hoppas ingen av oss blev smittade.



 



Om människor än visar upp hundra goda egenskaper,

bedöms de ändå alltid efter sina dåliga sidor.

 
 
Gunnel

Gunnel

10 november 2020 10:40

Det lät väldigt oorganiserat. När jag tog min spruta var det bara att knalla in. En man gick in före mig och fortsatte längre ner i korridoren så vi var inte alls nära. Endast 2 personer och det fanns 2 sköterskor. Allt var över på 2 minuter. Sånt blir man glad över. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

wiolettan

10 november 2020 16:43

Ja, det var det verkligen.

Så skönt, där hos dig var det ordning och reda och sådant blir jag glad över att höra.
2 minuter, ojoj, då gick det verkligen undan.
Kram.

 
Geddfish

Geddfish

10 november 2020 10:52

Det var ju verkligen förvirrande och oorganiserat! Tråkigt!
När jag vaccinerade mig hade jag en tid 13.35 och vakten släppte inte in mig förrän 5 minuter innan och vi fick vara högst 2 i väntrummet och 2 sköterskor, båda med munskydd och visir jobbade på med sprutan. Perfekt.
Det borde vara så överallt!
Varm kram till dig!

http://gerd-geddfish.blogspot.se

wiolettan

10 november 2020 16:46

Inte var det trevligt. Efter rådande omständigheter så borde de haft mer koll och 2 m regeln borde gälla med mera.

Det låter som om det var ordning och reda på den vårdcentral som du gick till.
Håller med dig, så borde det vara på alla vårdställen. Kram.

 
Primrose

Primrose

10 november 2020 11:19

En trampolin får det bli ,-) Jag älskar dina bilder med positiva ord! ,-))
Det där lät väldigt virrigt och att de inte var försiktiga alls, mitt i en pandemi, förstår att du reagerade negativt, ni har ju gjort allt för att skydda er, hoppas det gick bra ändå nu. Men väldigt dåligt måste jag säga!
Skydd ska ju dom bära!
Ha det jättefint! VARM KRAM Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

wiolettan

10 november 2020 16:50

Trampolinen, den gillar jag också. Inte stanna och stampa på samma ställe. Tack Primrose.
Ja, jag trodde inte att det var möjligt att de skulle kunna ha en sådan dålig ordning och jag blev så besviken.
Jag skulle ha tagit på mig munskydd, men tänkte inte att det skulle vara så mycket med folk och sköterskor utan skydd.
Det får vi verkligen hoppas, för allas vår skull.
Tack och detsamma till dig, Primrose. Kram.

 
Ingen bild

Preciosa

10 november 2020 12:48

Hej Wiolettan!
Usch, jag hade inte stannat en enda minut där på vårdscentralen!
Och inte har dom munskydd heller!! Jag ha varit en enda gång på den nye koma VC jag har nu. Bollen i Råsunda. Jag hade munskydd och sköterskan som skulle ta prov satte på sig visir. Vet inte om hon gjort det om jag inte haft munskydd. Det där skulle anmälas till iaf klinikchefen!!Är väl Helsa? Jag har mejlat en gång när jag hade tid där och läkaren inte kom, sen fick jag byta läkare 5 ggr så jag ledsnade. Nu har läkaren på Bollen också slutat så nu har jag ingen men använder bara videosamtal
om jag måste. Har aldrig tagit influensaspruta...Träffar ju ingen och nu har flyget ställts in men bokade iaf av innan.
Det går bra, tryggt inomhus hahaha...
Kram P ♥♥

wiolettan

10 november 2020 16:59

Hej Preciosa!
Jag tänkte nästan i dom banorna, men ville så gärna ha sprutan. Visserligen träffar jag inte så mycket med folk, men lite blir det ju på våra promenader och nästa vecka måste jag in till stan till min hjärtläkare.
Jag hade funderat på att ha på mig munskydd, men så blev det inte så, men det ska jag ta på mig då jag måste in till storstan.
Ja, det är Helsa. Det är närmast dit och vi kan promenera, annars måste vi åka kommunalt eller på något annat sätt ta oss fram, för det är inte promenadavstånd, inte för mig i alla fall.
Det var så jobbigt att behöva byta läkare, titt som tätt.
Jag har tagit den sprutan i många år, blev så sjuk i influensa en gång så nu vågar jag inte låta bli.
Då blir du kvar här ett tag till då. Ja, det är ju stor smittspridning i en stor del av Europa. Kram!

 
Ingrid

Ingrid

10 november 2020 13:11

Här är man noga med att påpeka för folk som bokar tid för vaccination att de ska komma i tid, men inte för tidigt. I så fall får man vänta ute. Jag hade sån tur att jag fick min spruta när jag ändå var på vc för ett blodprov. Jag äter blodförtunnande, men det var aldrig någon tal om att stick i magen, utan det var i armen som vanligt.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

wiolettan

10 november 2020 17:02

Det är mycket bra. Det är ju i inomhusmiljöer som det smittas mest, av vad jag kan förstå.
Så smidigt att få sprutan direkt så där då du ändå hade ett ärende på vårdcentralen.
Märkligt detta med stick i magen, som jag fick, har aldrig hört talas om det, då det gäller den sprutan och inte har jag hittat något om det då jag har sökt på nätet heller.
Kram.

 
tant Hanneles bokparadis på Hisingen

tant Hanneles bokparadis på Hisingen

10 november 2020 18:10

har inte vaccinerat mig... tänker att om ett gäng äldre i riskgrupp är i samma utrymme, så är risken ganska liten att smittas... ingen av er har varit ute och festat och så.

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

wiolettan

10 november 2020 21:48

Det är sant, vi är ju försiktiga men det blev lite besvärligt där i stressen, för vissa.
Nej, inte festat, men personalen träffar många och de måste skydda sig, kan jag tycka.

 
Anna-Lena

Anna-Lena

10 november 2020 20:13

Nu blev jag riktigt upprörd! Så behandlar man inte någon...ochvännu mindre den som är i riskgrupp. Förstår din ilska och frustration. Nu tror och hoppas vi att allt blir bra trots allt strul. Kram!

http://femfemman.blogspot.coma

wiolettan

10 november 2020 21:50

Jag tyckte att det var lite tokigt allt. Det borde ha ordnats på ett säkrare sätt. Nu blev vi lite mer nära varandra än vad det kanske var bra, plus så pass många i samma väntsalar.
Hoppas också det. Kram!

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

11 november 2020 14:21

Nej men hua, så dåligt det fungerade. Jag hade nog blivit rasande av irritation och rädsla. Så här ska det bara inte få gå till.
Här i Wales är ju allt så förfärligt rörigt, men min influensaspruta fungerade perfekt. Mottagen i dörren, kontrollerad att jag hade munskydd på, in och anmäla, hänvisad till ett rum med en sköterska med munskydd och handskar som hon spritade inför mina ögon, 1 minut och ut genom en annan dörr.
Kramar!

http://lenaiwales.wordpress.com

wiolettan

11 november 2020 17:38

Ja, det var inte vad jag trodde och hoppades på, om jag hade vetat det så hade jag nog inte gått dit.
Skönt att det gick så bra för dig att få sprutan.
Helt perfekt verkar du ha blivit bemött och mottagen. Så ska det naturligtvis gå till.
Undrar varför de inte klarade det hos oss?
Ut genom en annan dörr är ju toppen. Slipper ju på det sättet möta fler personer i onödan.
Kram!

 
Ditte

Ditte

11 november 2020 18:13

Så illa! Helt oorganiserat. Man skulle nästan skicka ett mail till chefen för den här VC och påpeka hur det gick till. Jag är nu på VC eller Södersjukhuset varje vecka och har aldrig sett/hört liknande.Någon spruta har jag inte tagit men ändå sett hur men organiserat det hela. Har inte sett att personalen här varit oskyddade.
Håller tummarna att allt är ok.
Stor kram

http://https://dittemitti.se

wiolettan

12 november 2020 16:44

Ja, det var inget vidare, det kändes olustigt.
Jag går ju sällan till denna vårdcentral, men eftersom det är osäkert i dessa pandemitider att åka kommunalt så valde vi denna som är bara cirka en kvarts promenade hemifrån.
Jag funderade också i dom banorna, men nej, det har jag ändå så svårt för. Kan ju räcka, för min del, att säga till på plats.
Det förvånade mig mycket att personalen inte hade visir eller munskydd. Märkligt. Men, det var ju övervägande unga tjejer och det säger en del.
Tack så mycket Ditte. Kram.

 
znogge

znogge

11 november 2020 20:24

Det var verkligen extremt oorganiserat måste jag säga. Jag förstår dina känslor och jag är faktiskt osäker på om jag hade stannat kvar. Här på vår vårdcentral får man vänta utomhus vilket jag tycker är bra. Nu var det väl mest äldre och det minskade så klart riskerna men roligt lät det inte.

God kväll!

http://znogge.wordpress.com

wiolettan

12 november 2020 16:48

Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att det skulle gå till så här. Har ju hört om andra vårdcentraler, där det har varit helt andra ordningar och där de har ordnat med distans, eller stå ute och vänta och de kommer och hämtar in några åt gången.
Jo, det är klart, vi äldre är ju vid det här laget vana att skydda oss, mycket för vår egen skull. Trevlig torsdagskväll.

 
Tove Olberg

Tove Olberg

12 november 2020 09:29

Bra du delar med dig av frustrationen! Häpen blir jag rent ut sagt av du beskriver. På min VC ska vi komma och vänta utanför tills vi blir inropade. Ingen tidsbeställning som lätt orsaker köer inomhus hur de än försöker få det går undan läste jag nånstans.
Har taget influensavaccinet i flera år, arbetsgviaren betalde de första åren sedan jag fick astma får jag den. Nu dessutom över 65 :-
Jag kommer f göra minde bloggbesök framöver då jag har lite annat jag vill ägan tiden åt. Allt gott till dig!ärliga bilder på slutet i ditt inlägg:
Stor varm kram!

http://blandar.bloggo.nu

wiolettan

12 november 2020 16:54

Ibland känns det bra att "skriva av sig", inget blir ju bättre, men förhoppningsvis kanske någon läser som kan göra något åt det hela på sin arbetsplats. Vem vet.
Fungerade bra på din Vårdcentral också. Bra, det gläder mig. Det verkar nästan som om det har fungerat hos alla utom här, märkligt.
Vi kunde inte komma om vi inte hade beställt tid men då tycker man ju att det inte ska vara en mängd andra precis samma tid. Det kan ju inte bli annat än köer och irritation.

Förstår dig. Bloggen kan ta en hel del tid och kraft och du har ju ditt konstnärs skapande att tänka på också. Men hoppas att det inte blir för länge. Saknaden, ja du vet.
Tack och ha det så bra du kan. Kram!

 
wiper

wiper

14 november 2020 12:53

Detta lät inget vidare så jag förstår verkligen din frustration. När min man tog sprutan så hade dom flyttat det till Kolbäck och det var en jättelång kö utanför vårdcentralen och det tog sån tid så många orkade inte stå upp längre och inga stolar fanns det. Det fanns heller inget transportmedel annat än buss för dom som inte hade bil och bussen var full på hemvägen så min man tordes inte åka men fick skjuts av en person.

Att dom inte hade munskydd, handskar och annat när ni var dit var verkligen dåligt och oorganiserat. Nu som man skall vara så försiktiga och tänka på avstånd och allt annat. Det rimmar verkligen illa i och med alla restriktioner. Bra skrivet av dig för sånt måste komma fram

Kul skylt längst ner.

Jag kan själv inte ta influensavaccinet för jag tål det inte. Tog det 3 år i rad och fick flera allvarliga förkylningar alla dom tre åren. Nu har jag inte tagit sprutan på över 3 år och har inte haft en enda förkylning. Min man måste ta för han är i riskgruppen.

Ha nu en fin helg
kramar från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

wiolettan

15 november 2020 10:06

Nej, det var påfrestande, i alla fall för dom av oss som är rädda för att bli smittade.
Jobbigt för din man också att få sitt vaccin.
Äldre har ju ofta svårt att stå någon längre stund så jag förstår att det blev påfrestande för många. Det borde också kunna ordnas på ett bättre sätt.
Fint att din man fick åka med en person.
Hoppas att det har ordnat det till det bättre, sedan då vaccinet mot Covid-19 kommer.
Jag blev ytterst förvånad över mycket denna gång vid besöket. Måtte de ha lärt sig en läxa, kanske av alla klagomål. Handskar hade hon som gav oss sprutan.
Jobbigt att du inte tål influensavaccinet. De som inte tål ägg ska ju vara försiktiga, men för dig verkar det vara något annat, eftersom du blir förkyld och allvarligt dessutom.
Tack och detsamma till er. Kram.

 
Lena

Lena

14 november 2020 22:27

Men gösses vilket virrvarr! & mycket märkligt att sköterskorna inte använde något skydd kan jag tycka, & även ”om” alla skulle ha antikroppar så skulle dom sagt det, fast det hade dom nog troligen inte... & så ska vi vara försiktiga? ja ibland undrar man hur det är tänkt...
Skönt att du fick din spruta, vet en som fick sin i magen hon fick ingen förklaring för det, hon hade heller inte vart med om det tidigar...
Skönt hur som att ni nu fått ert vaxin!
Varm stor kram till er *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

wiolettan

15 november 2020 10:10

Jodu, där skulle du ha varit. Du skulle säkert ha kunnat ordna upp och organisera det hela ordentligt.
Kanske hade de antikroppar, men det vet vi inte. Eftersom de inte var försiktiga så, ja kanske.
Ja, det känns bra att ha fått sprutan och nu har det ju gått en vecka drygt, det känns bra.
Inte blev jag dålig efter den heller.
Då är vi i alla fall två som har fått influensasprutan i magen. Skulle gärna vilja veta varför. Inte för att det gjorde något, men av nyfikenhet bara.
Tack snälla Lena, detsamma till dig.

 
Ingen bild

Ruth i Virginia

15 november 2020 01:00

Otroligt! Vi är så bortskämda. Behöver bara gå
till supermarkets apotek och be om ett "flu shot".
Man går in i ett litet rum, och apotekar´n sprutar;
tecknar en blankett och så är det klart.
Min försäkring betalar.

wiolettan

15 november 2020 10:12

Det var mycket förvånande och oväntat, måste jag säga.
Så fint de har det ordnat hos dig. Toppen att bara kunna gå till Apoteket, inga körer eller väntetider. Bra ordnat.
Bra att ha försäkring, kan jag förstå.
Sköt om dig. Trevlig söndag.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards